Seitan är ett vegetariskt köttsubstitut som är gjort på vetemjöl. Knåda ihop vetemjöl och vatten till en homogen deg, behövs det mer vatten till degen så ta mer vatten, det viktigatste är att det blir en deg
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Äldste sonen gav ett klart godkänt medan den yngste åt chokladen och sen var det bra med det. Det var hur som helst väldigt enkelt och smidigt att göra dessa så det rekommenderar jag varmt till båda stora som små
Det här är verkligen ett perfekt alternativtill den klassiska julskinkan. Testa med en potatissticka för att se om den är mjuk i mitten, annars kör du den ett tag till
Läs gärna det här inlägget i Astma- och allergiförbundets nättidning Matnyttig. De här goda tryfflarna innehåller förvisso också socker, men är definitivt ett bättre val
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Grädda därefter i ugnen 15-18 minuter och låt svalna på galler
Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. Innertemperaturen ska visa mellan 80-85 grader. 1 krm vit- eller svartpeppar. 2 msk hackad persilja till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.