Hacka ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjöl, och arbeta ihoptill en deg. Pensla med uppvispat ägg och strö på socker och mandel
2 ½ bittermandlar. 11 litetuppvispat ägg. 11 msk pärlsockerRivbittermandlarfint. 1Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlartill en deg. 1Låt degen vilai kylskåp ungefär en timme. 1Dela degen i två delar. 1Rulla tillfingertjocka längder, 60 centimeter långa. 1Skär längderna i 4 - 5 centimeter långa bitar. 1Grädda imitten av ugnen 9-10 minuter på 200 grader
Jag älskar verkligenfinskapinnar. Gillar smaken av mandel och att dom är så spröda och härliga. Så nu har jag bakat några och tycker verkligen att ni borde testa dessa
Redan dagen efter jag kom hem efter en helg i Vasa bakade jag dessa Finskapinnar. Jag gjorde dem tillmin pappa som älskar denna enkla klassiker men de spröda kakorna gicklika mycket hem hos resten av familjen
En av hennes standardsmåkakor är de finskapinnarna (vad som egentligen är så himlafinskt vet jag faktisktinte) med litekantig smak av bittermandel mot det söta
Finskapinnar med sin mandelsmak är himla gott det, finns ju mängder med recept på finskapinnar men jag ville ha ett med bittermandeli och använde det som finnsi boken Sju sorters kakor
Åh, vad det är mysigt att få julstöka. Idag har jag bakat småkakor. Känner migriktigtduktig, men jag behövde få tillbringa en kväll i köket när jobbet tar så mycket kraft annars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.