Namnet likblekafingrar är äckligt bara det. Allra helst ska de vara sådär perfekt gräddade som de enligt honom om man tar ut dem ur ugnen precisinnan de får någon färg
Vi har bakat fingrarikväll som jag även gjorde förra året och använde samma recept. Fick flera kommentarer på Instagram om receptet så jag lägger ut det här åt er
Så här sitter jag med bruna fingrar, glad & nöjd med våran trädgård. Idag har jag varitledig så jag & Astrid har varit hemma med undantag för en sväng om "Stånga trädgård" för att köpa lite jord, vattenkanna & pratat m Cilla (jag) och jagat dammfiskar m håv (Astrid) mm
Tag upp degen på bakbord och dela den i två bitar. Tryck fast en mandel i varje "finger". Måla änden på fingretblodigt röd och mandlarna svarta eller röda med hushållsfärg
Vispaihop smöret, vaniljsockret, florsockret och det vanliga sockret till en slät smet. Tillsätt ett ägg och en äggula (äggvitan som blir över används tillpensling senare)
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.