Har aldrig innan använt mig av filodeg, men efter att ha tittat i Stinas matlåda för några veckor sedan beslutade jag mig för att handla hem en rulle med filodeg
Är festen utomhus är det ett extra plus som maträtterna inte kräver bestick så att man dels slipper massa engångsartiklar som skräpar runt men också att vinden snor med sig både det ena och det andra
Gjorde en frasig rulle med äppelfyllning som vi åt med vaniljglass. Lägg upp ett filodegsblad, pensla med smör, lägg på ett till, pensla och så det tredje bladet
Ta ett ark med filodeg och pensla smör över det, lägg sedan på ytterligare ett ark filodeg. Smula sönder fetaosten i ganska små smulor och blanda ihop med ägget och persiljan i en skål
Wrapsen med sötpotatis vi gjorde häromdagen är toppen för det, precis som de här rullarna. Degen köper man färdig och så penslas den med ägg uppvispat med yoghurt, innan fyllningen läggs på och allt rullas ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.