Låt flammorna dö ut och ställ tillbaka pannan på plattan. Sätt ugnen på 225 grader och ställ fram oxfilen i rumstemperatur i ca 15-30 minuter, salta med hälften av saltet och peppar. Stek oxfilen i en matsked olivolja så att den får färg på båda sidor, ungefär 3 minuter på varje sida. Ställ sedan i mitten av ugnen ca 7 minuter eller tills köttet når en innertemperatur på dryga 60 grader
Krogmat Filé Mignon var en storsäljare när jag jobbade på restaurang. Då fick de lite mindre fina bitarna styckade från svans och huvud bli till små Filé Mignon
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.