Skär purjolöken i sneda skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna imargarinet några minuter. Smaksätt med ingefära och smula ibuljongtärningen
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filémignong black and white. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Skär kycklingfilèni stavar eller kuber. Bryn dem med margarin eller smöret tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar, piffi allkrydda och currykrydda
Till detta kan du använda både fläskfilé eller fläskytterfilé, ta det du föredrar mest. Om du integillar dragon så kan du med gott samvete plocka bort den och smaksätta såsen med bara lite senap
Filé av ryggbiff med grönmögelostsås. Ojoj, vilkenmysmiddag det blev idag. Jag visstefaktisktinteriktigt hur jag skulle göra när jag satte igång och började laga detta men det blev otroligt nog jättegott
Rör ned smöret innanservering. Bearnaisesås. Reducera vattnet, vinägern och kryddorna till hälften. Sila och häll tillbaka vätskan i grytan, håll låg värme
Påskkyckling säger originalreceptet men jag har gjort min egen variant med quornfiléeristället. Allt som tillagasi lergryta blirriktigt gott och detta är inget undantag alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.