Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. Smält sockret tillsammans med vatten i en gjutjärnspanna på medelhög värme
av glas med höga kanter. Servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull. Täck bottnen med äppelklyftorna, strö 1½ dl socker över och klicka på resten av smöret
Ta ut din TarteTatin och skär med en kniv runt kanten på tarten så att den lossnar. Ta stekpannan med äpplena från värmen och täck med smördegen som ett lock
Sätt på pannan på spisen på medelvärme, hellre för svalt än för varmt, päronen får inte bränna men de ska vara nästan genomkokta ungefär samtidigt som de börjar få fin färg
Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som sand. Lägg sedan upp äpplena i pannan och täck med en bit bakplåtspapper lika stor som stekpannan
Ingredienser Portioner. 6 1 dl rörsocker 50 g smör 1/2 tsk malen kanel 1 krm salt 2 msk mörk rom 4 små bananer 1 rulle färdig smördeg (à 250 g) Till servering vaniljglass eller turkisk yoghurt Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.