läsa, skriva, tjuvlyssna på samtal med motivet att det hör till mitt arbete, läsa, skriva, analysera text, äta mellanmål, ha otroligt strukturerade och inrutade dagar, dricka kaffe prick halv elva varje dag vid mitt skrivbord, äta lunch hemma, handla i mataffären när det inte är kö, läsa och skriva
Börja med att karamellisera löken. Har du en mandolin (grönsaksskärare) så kan du med fördel använda den då det dels går fortare men skivorna blir också mer jämna
( trodde det ev skulle vara lite karaktäristisk getsmak på smöret) som jag stekte crostini i, crostini som jag sedan bredde getost på och toppade medfikonkompott
Här är ett exempel från ELLE Mat&Vin där hela reportage med recept är vegetariska. Vi åt den mer som tillbehör, som man brukar göra med gratänger när man är köttätare
Ikväll fyllde jag kycklingfiléer med en del av osten jag köpte och lindade baconskivor runt om. Jag blev bjuden på ostbricka hos en kompis och en av ostarna som det bjöds på var Gruyère
Häll över smeten i en form, klädd med plastfolie och låt stelna i kyl. Fikonkompott. Vid servering häll i romen och flambera över värme men med avslagen fläkt
Torka av saltet från zucchini och täck tallriken med zucchinin. 150 g gruyère, smulad. Avsluta med solrosfrön, 4 msk olivolja, några droppar citronsaft, salt och peppar
Skala och grovhacka schalottenlök, och fräs i en stekpanna med olivolja tills löken mjuknat. Riv Gruyèreost och fördela jämt över ”svamphattarna”, ett rikligt lager ost som bildar en liten hög på vardera ”svamphatt”
Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Häll i grönsakerna och crème fraiche-blandningen, blanda lite lätt med grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.