Igår gjorde jag riktigt goda blåbärsmuffins. Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
)Snabba frukostfrallor12 st50 g jäst4 dl vatten1 tsk ljus sirap1 tsk salt3 msk olja1 dl grahamsmjöl2 dl fint rågmjöl (alt 2 dl grahamsmjöl)7-8 dl vetemjöl1 äggSmula jästen i en bunke och lös upp den i 37-gradigt vatten
Ibland på helgen får vi för oss att göra goe frukost eller så bakar vi bröd till frukosten. Dessa frallor har jag gjort några gånger och resten av familjen gillar dem även om de är glutenfria, å det är ju bra
Frukostfrallor som man bakar ut kvällen innan och som jäser i kylen över natten. sånna här frukostfrallor smakar ju egentligen väldigt lite men det kanske inte är mening heller, nybakat och varmt är ju alltid gott på sitt sätt
Dag 1 kväll. Blanda samma allt snabbt. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timma. Ställ in i kylen och låt stå 10-13 timmar, på så sätt behöver du inte känna dig tvingad att baka bröden en viss tid
Blåbärsmuffins med smultopping LCHF ca 12 st. De här goda muffins har vi gjort några gånger nu. De passar perfekt som lyxigare helgfrukost eller som fika
1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.