Fettbonsar (gotländska munkar)
Emma Wahlby
Emma Wahlby
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3,5-4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk stött kardemumma (går att uteslutas)
  • 1 ägg
  • 3/4 dl mjölk
  • 25 g smält smör eller margarin
  • 0,5 cm tjock. Ta ut runda former, ca 6 cm i diameter och gör ett mindre hål i varje form. Lägg alla degringar på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Smält kokosfettet eller värm upp oljan till ca 180 grader i en kastrull. Lägg ned degringarna så att de inte ligger ovanpå varandra och låt dem ligga tills de fått en guldbrun färg. Lägg upp de färdiga munkarna på en bricka med hushållspapper och låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.