0,5 cm
tjock. Ta ut runda former, ca 6 cm i diameter och gör ett mindre hål i varje form. Lägg alla degringar på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Smält kokosfettet eller värm upp oljan till ca 180 grader i en kastrull. Lägg ned degringarna så att de inte ligger ovanpå varandra och låt dem ligga tills de fått en guldbrun färg. Lägg upp de färdiga munkarna på en bricka med hushållspapper och låt svalna.
Så här den 1a maj så är det tradition att äta munkar och dricka mjöd (sima) i Finland. Eftersom det är min andra 1a maj i Helsingfors så tyckte jag det var dags att vara del av traditionen
Nyfriterade munkar kan vara något av det godaste som finns. Kanske också det svåraste att äta, iaf om man ska försöka låta bli att slicka sig om munnen medan man äter
Ett lass med munkar fick det bli. Dessa blir verkligen som man tänker sig att de ska smaka. Som förr. Vintern är ju här och idag skulle de minsta åka skridskor på ishallen med skolan
(30 munkar). (30 munkar). Snabbgjorda Munkar. Hej bloggisar. I dag har vi firat pappa som fyllde 75 år. Vi överraskade honom med att dyka upp på restaurangen (Korrö) som han trodde mamma och han själv skulle äta på
När Filip fyllde år sist skippade vi kanelbullarna och gjorde munkar istället. Jag gick på traditionella toppingar, florsockerglasyr och kanel & socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.