En frasig paj med nyttig spenat ochnot-so-nyttigfilodegochfetaost. skalet från en citron. Knäck äggen i en skål, smula ner fetaostenoch riv ner cheddarosten
Smula fetaosten. Blanda samman ingredienserna till degen och ställ degen kallt en stund. Blanda spenaten, fetaosten, dillen och äggen till en smet och blanda väl
Smula över fetaosten. Variationen med att göra paj är så underbart, antingen kan man ha många ingredienser och få fram en god smak och ibalnd kan några få ingredienser göra susen- så i detta fall
Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj à la lchf, dvs utan pajbotten. En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här
Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten. Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark
800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbrödolivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihopoch skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.