Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Krydda med peppar. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala räkor, morötter och ingefära. Skär morötterna i små tärningar och riv ingefäran fint
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.