Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Såg till min stora förfäran att receptet försvunnit från bloggen, så här slänger jag upp det igen. Avsluta med resten av laxblandningen och till sist spenatröran
Jag måste medge att jag till en början tyckte det verkade lite underligt med en apelsinsmörsås, som man avslutningsvis ska röra ned finhackad schalottenlök och persilja i innan serveringen, men, jag fick äta upp mina tvivel
Som dip eller tillbehörtillsammansmed ost och grädde är det vansinnigt gott. Till skillnad från sallad ska den också helst stå en stund med dressingen innan man äter den
Mest tycker jag nog om gratängen med gruyère, men det här hamnar nog på delad förstaplats. Jag börjar med att steka finhackad bacon i olivolja i stekpannan, sedan river jag rotsellerin grovt, hackar lite gul lök och finriver parmesan
Jag avnjöt mina klassiska scones med en kopp varm te till – så gott och bästa starten på helgen. Blanda ner mjölk eller yoghurt och rör ihop till en deg
Vispa sedan med elvisp till fast konsistens. Ställ kallt tills de ska serveras. Den här gången ville jag göra en sådan liten mängd mousse att det bara kändes meckigt att krångla med ägg
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Ät bara som de är med något gott att dricka till eller ät som tillbehörtill en soppa. I det här fallet färdiga bottnar som är himla bra att ha när jag vill ha något snabbt och gott att äta, vilket händer ganska ofta nu när det är en del annat att pyssla med än att stå i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.