ca 20 små eller (1 stor paj 4-6 portioner). Häll sedan på äggblandningen, ca 1-2 msk i varje form. Ställ i ugnen i ca 20-25 minuter. Ställ i ugnen i ca 25-30 minuter. ca 20 små eller (1 stor paj 4-6 portioner)
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
150 g smör, rumstempererat. 12-14 dl vetemjöl. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. 150 g smör. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
0,5-1 g saffran. 150 g mjukt smör. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran. 150 g mjukt smör
Och - hurra, jättegod. Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. Rör ner alla ingredienser till kolasmeten i en stor kastrull och låt koka i ca 40-50 minuter på svag värme. 150 g mörk choklad. 150 g mörk choklad. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. 15 droppar pepparmintsolja. 36-40 st. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 8 dl K-special. 15 droppar pepparmintsolja. 36-40 st
Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. e december. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Låt koka upp och sjud under lock på svag värme i 1½-2 timmar eller tills köttet är mört. Kalvsylta från Långkok för LCHF och Paleo Foto Mikael Eriksson
Den här salladen skulle säkert göra sig bra på julbordet som ett komplement till alla kött- och fiskrätter, så jag tror jag tar med en laddning ner till Skåne där vi ska fira jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.