5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning
Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel. Koka potatisen under tiden enligt grundrecept, men lägg även i jordärtskockorna tillsammans med potatisen efter ett par minuter
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
I somras så gick vi ihop med Wicklunds och köpte en del av en ko från Gröna Hagars kött. felet många gör med olika färsrätter är att försen är för torr, gör en lösare förs för saftigare resultat
Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.