Detta åt vi för någon månad sedan, en lördagkväll om jag inte minns fel och det passar alldeles utmärkt att bjuda på eller att äta en dag mitt i veckan om man vill lyxa till det
Ni är säkert många som förtvivlat undrat vart receptet på förra veckans ugnsfalukorv tagit vägen. Jag är ledig idag och skall snart ta med mig barnen och åka och handla lite mat till veckans matlagning
Som jag skrev häromdagen så testade vi en matpåse förra veckan och med den kommer recept, vissa helt nya för oss, andra lite modifierade från hur vi brukar göra men det är väldigt kul att testa nya recept att mixtra med
Här är en liten samling bilder frånveckan. I veckan gjorde jag bland annat kållåda. Annars så har jag varit ganska effektiv idag (vaknade före kl 6 pigg som en mört, men lyckades somna om efter en timme roterande i sängen) och hunnit jobba bort lite så att jag kan inleda veckan med en tom inkorg
. Tonfisk är ett säkert kort. Ja, alltså om man tycker om det vill säga. Som jag skrev någon gång i somras så har jag aldrig tidigare ätit varm tonfisk på burk men det har jag fått upp ögonen för nu på senare tid och är mycket glad för detta
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
Det kan vara allt från knäckebröd till mjuka limpor, frukostbullar eller filmjölkbröd. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.