(Sätt på ugnen när det är en halvtimme kvar). Starta bageri. Fem frö. Jag har en förkärlek till de ljusa och luftiga bröden som vecklar ut sig till fantastiska formationer beroende på hur man formar eller snittar
Tillsätt äggulorna, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa lite till. Grädda i mitten av ugnen till marängen har fått färg , ca 20 min
Tygduken kan sen ligga kvar då alla plommonen är på plats och man helt kort kokar upp det hela. Koka under tiden inkokningslagen tills sockret löst sig, ställ åt sidan och rör ner Atamon (ca 1 tsk). Ja, ungefär så gick det till att koka plommonkompott på 40-talet, kanske inte så stor skillnad från hur man gör idag
De är mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta saker. Tillsätt. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. 1,5 dl vetemjöl (tillsätt mer om det behövs). Tryck ihop degen till en boll, plasta in den och låt den vila 1 timme i kylskåpet
När tre blir tillfem och härlig mandeltårta med jordgubbar. Vidare börjar jag känna mig som en riktig Stockholmsböna när jag ofelbart tog mig mellan landsbygd in till stan idag för att hämta upp Göteborgsgänget
Här kommer mitt bidrag till Månadens Sötsak. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Jag tycker det är superkul att hitta på nya recept, och att experimentera och gegga ihop saker som tillslut blir riktigt goda, är bland det bästa jag vet
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.