Bildpå den vegetariskapajen. Själv gillade jag den vegetariskavarianten så mycket, att jag bestämde mig för att laga den pånytttillsimorgon då vi får ÄNNU finare gäster- mina morföräldrar ochmina föräldrar kommer och hälsa på
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Kavla ut mellan två ark plastfolie, rulla upp på kaveln och lägg över i formen
Så just den här påbild saknade en hel del krämighet. Tyvärr hade jag en liten olycka ochäggstanningen åkte ut över hela golvet, det var tydligen hål iminpajform
Jag har tidigare gjort en glutenfripajpå samma pajbotten men med en lax- ochdillfyllning. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpajpåminfödelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av minakompisar
Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizzabianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den ipaj
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en pajpå resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Ta en stor rektangulär form och pensla botten ochsidorna med olja. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsbladpå varandra, men pensla varje blad med lite olja ochmineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningenoch bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsbladpå toppen, pensla ordentligt med mineralvattenoch skär pajenibitar (kvadrater). Stek i ugnen 45 minutertills den fått fin, gyllene färg. 500 g färsk filodeg. 5 dl kolsyrat mineralvatten
Det serverades tre olikamatpajerpå dotterns studentfest. Förutom den här med fetaost och annat medelhavsgott i så fanns en tokgod tomat och mozarella paj, den kan nihitta här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.