Lägg tomat och lök i en skål och blanda medolivoljaochvitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Det brukar blipotatiskaka men medfärskpotatisen på stark frammarsch så här på försommaren så är inte det så lyckat
Saffransbutterkaka medvaniljfyllningoch mandelmassatäcke. Eftersom man då får en massa bullar över kan man lägga dessa på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar
Till grytan gjorde jag en riktigfavorit, dillfritters. Så efter en stund i pannan vänder du på klumpen och kan karva bort första plattan med stekspaden
Sébastienbeskrivertydligtingrediensernas påverkan av slutresultatet (brödet), han pratar också om hur viktigt det är att ett bröd får TID att jäsa ochdärmed utvecklar textur och karaktär som inte går att får med en jäsningsprocess på baka några timmar
Kolasås1 förp kondenserad mjölk sötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]. Brownie75 g smör, rumstempererat 150 g strösocker [1,75 dl] 60 g vetemjöl [1 dl] 2 g bakpulver [0,5 tsk] 3 g vaniljsocker [1 tsk] 20 g kakao [0,5 dl] 35 g kvarg [0,33 dl] 55 g ägg [1 st] smör, till formen. Garnering100 g cashewnötter osaltade
montera tårtan genom att varva marängbottnar medglass, grädde, kolasåsochskivad banan och hallon. Den var enkel med bara vaniljkräm, färsk frukt och grädde
Kolasås1 förp kondenserad mjölk sötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]. Brownie75 g smör, rumstempererat 150 g strösocker [1,75 dl] 60 g vetemjöl [1 dl] 2 g bakpulver [0,5 tsk] 3 g vaniljsocker [1 tsk] 20 g kakao [0,5 dl] 35 g kvarg [0,33 dl] 55 g ägg [1 st] smör, till formen. Garnering100 g cashewnötter osaltade
Innanservering strö över strösocker och smält sockret med en brännare så att det får färg. Jag väljer därför att dela medmig av den goda dumlebrûleen istället
Servera pajen ljummen medglassochlitekolasås. Receptet hittade jag i boken Östgötamat ochursprungligen är den gjord med rabarber men den är lika god med äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.