1 lime, saft och cest. 1. Dela kycklingen i valfria bitar. 2. Blanda alla ingredienser till marinaden. 3. Marinera kycklingen i minst 2h, helst över natten
Jag har en plastmapp där jag lägger recept som jag river ut från tidningar och vill testa. I bland när jag ska bjuda på något speciellt bläddrar jag i genom mappen, testar, bloggar om det och sen slänger jag urklippet
Make och barn kom nyligen hem från några veckors vistelse i Irak och då är det gott att byta nationalitet på köket, dessutom är det svårt att konkurrera med svärmors goda mat
Gör den själv, det är både enkelt och gott. Vispa ner smöret i klickar och tillsätt färsk timjan. Vitvinssås passar till alla fisk- och skaldjursrätter och är väldigt lätt att laga
I augusti händer det ofta mycket och man drabbas lätt av små förkylningar. Därför tänkte jag att det passar perfekt med en smoothie som är fylld med en massa vitaminer, för att boosta immunförsvaret och undvika förkylningar
Denna chokladmousse är fantastiskt smakrik, lagom söt och har en jättefin, len konsistens. Jag älskar choklad i alla dess former och använder det gärna när jag bakar och/eller gör efterrätter
För den som vill kommer jag också att berätta hur en Wonderbag fungerar och göra lite reklam för min och Annika Dahlqvists kommande kokbok som släpps i dagarna, Gammaldags husmanskost på nytt sätt
I ett program jag såg om food trucks förra året, minns jag att någon sade at kikärtorna i falafel ska enbart blötläggas, och därefter malas - inte kokas och mixas
Häromsistens gjorde jag en glutenfri krusbärskaka i långpanna (recept kommer vad det lider), och då fick jag lite krusbär över, som jag raskt bestämde mig för att göra en kompott av tillsammans med äpple
Tillsätt vetemjölet och knåda tills du har fått en smidig deg. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella
Den smakade lika fantastiskt gott som jag trodde. Usch, vilken trist och tråkig dag jag hade igår. Den började så bra med tidig morgon, brödbak och mysfrukost med lilltjejen, men sedan spårade dagen ur och det ena efter det andra gick fel
Resultatet blev ett fantastiskt gott och färgrikt bröd. Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ett lite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.