Nu är det ju dagen före julafton och därför blir det inte julmat i bloggen idag utan lite bilder från vårt besök påStockholm Tapas på kungsholmen i veckan
cocktailtomater. Idag bjuder jag på förslag på vad man kan bjuda på till studentmottagningen. Blanda med halverade cocktailtomater, hackade basilika, oliver och fetaost med olja och örter
matlagningsgrädde. Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
) Jag har ändrat på mängden tomater och jag använder krossade tomater istället för hela tomater. Chiligrytan går snabbt att göra, det blir mycket mat och den är väldigt god
Stek små plättar i smör på båda sidor tills de är fasta och har fått fin färg. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
En fantastiskt trevlig grupp, där tipsen är många, och stämningen öppen och tillåtande. Då för tiden var jag vegetarian, och min matlagning - ja, den var stundtals bra, men lämnade på det sotra hela taget en hel del övrigt att önska
Att bo i stuga på skidsemestern är ju supermysigt, men det kan vara lite vanskligt att veta vad man ska laga för mat som går snabbt, är mättande och inte kräver för många ingredienser som måste släpas upp i bil och riskerar att bli dåliga
Med Folkets favorit i Årets kock, Fredrik Lagberg vid rodret och med fokus på svenska smaker äter du helt utan att överdriva osannolikt gott i den guld-gråa slottsmatsalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.