När det är tid att avnjuta fyller pajskalet du medcitronkrämenoch toppar med färska bär. En frisk och syrlig pajmed färska bär sitter alltid fint om ni frågar oss, midsommar eller inte, den passar perfekt både som avslutning efter middagen eller som eftermiddagsfika
Skördepajmed enklare äggstanning. Tryck ut degen jämnt i en pajformoch ställ in i kylen. Pajdeg. Förväll mangold och skär i strimlor (låt mjälla stjälkar vara med), låt rinna av väl i durkslag
Naggapajskalen i botten med en gaffel. Smörj en bakplåt för minipajer eller minimuffins. Blanda mjöl och socker och nyp ihop med smöret så att det finfördelas
Det är både synd och dyrt att slänga mat och mycket trevligare att göra en paj av allting istället. Paj, en något bortglömd kategori bland maträtter men ack så gott
Servera färsbiffarna med potatis ochrödlök - och en skvätt av skysåsen som egentligen inte behövs men som sagt, är bra att spara matlådebiffarna i till en annan dag
Falsk bearnaisesås. Krydda med salt, peppar och ingefära runt om. Men en hel bit fläsk som man kör rätt länge i ugnen kan slå en fläskfile med hästlängder om jag får bestämma
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.