Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Annars så lämnar smakerna en bra fräschör i munnen inför nästa rätt och så blir man inte för mätt - och det är ju bra egenskaper för en förrätt
Det är bara att bita ihop Nåt annat som vi testade häromdagen var en mycket lyckad förrätt med kräftor och snaps, och då var det inte snaps som dryckesalternativ, utan kryddat brännvin i kräftröran
En supergod och mättande smoothie som är fullt tillräcklig som lunch eller rejäl frukost. Kan ersättas med annan frukt så som persika, melon eller päron
Men vi tyckte att det lät gott och tänkte testa det som förrätt tillsammans med lite bröd. Men att sitta och äta detta som förrätt med lite bröd var ingen höjdare
Till förrätt gjorde vi en jättegod löksoppa på salladslök. Nytt år och nya vanor. För mig innebär det att jag ska börja jobba igen på måndag och att C stannar hemma med lilleman
Ja, inte är det lätt att välja dessert i år heller. 8 potatisar1 gul lök3 ägg1 tsk salt1 krm pepparmargarin eller smör1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)1 msk finhackad rödlökSkala potatis och lök och riv de fint på rivjärn
Dra isär köttet med två gafflar och lägg i en skål eller två skålar om du vill ha två olika smaker. 2 pkt smaksatt färskost (eller naturell + egen smaksättning). 2 pkt smaksatt färskost (eller naturell + egen smaksättning)
Förrätt . Servera dom ljumna eller kalla. Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
eller ett stort brutet i 4 bitar. Rör ihop ingredienserna till röran. Klicka ovanpå tunnbröden. En halverad laxskiva ovanpå är nog lagom, men det beror ju lite på storleken
Enkelt, gott och lätt att fixa även till ett större sällskap som tex en förrätt. Första kvällen här i stugan på Gotland gjorde jag riktigt god bruschetta som tilltugg
Sedan vi fick barn skippar vi regelmässig förrätt när vi har vänner eller familj över på middag. Barnen gillar efterrätt bättre än förrätt och tre rätter blir en för lång middag
Pakoras är små friterade bollar eller slarviga knytten med grönsaksbitar. En indisk specialitet och perfekt som ett tilltugg till drinken eller på bufféebordet
Normalt sett brukar jag inte göra gubbröra mer än en gång per år och det är vid semestern då jag brukar inleda första semesterdagen med en gubbröremacka och en kall pilsner, mest bara för att tala om för mig själv att om det är någon tid på året som det skall livsnjutas så är det då
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Riktigt mättande med mycket energi och snabbt lagat till lunch eller mellis. Det skadar ju inte heller att det smakar riktigt riktigt gott med dessa enkla ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.