Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vit choklad och skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter
Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kyckling och kokar ris
Passera potatisen och blanda den med resten av ingredienserna till en jämn och fast smet. Var försiktig med bittermandelessensen och ta bara en droppe i taget och smaka av
Fick en ide på vad man kunde ha för fyllning i muffins och var ju bara tvungen att testa. Det blev riktigt bra med en gömma av len vaniljkräm, söta hallon och syrlig rabarber i mitten av muffinsen
Däremot blev den inte så hög att den gick att dela i fyra bottnar, utan jag fick nöja mig med tre. Det viktiga när man gör all smörgåstårta är att göra fyllningen ganska lös och fylla den i god tid - jag brukar göra det kvällen innan - så att fyllningarna hinner tränga in i bottnarna och "safta till" dem
God kötträtt med oxfile med en super god fyllning med pesto och parmesan som blir en riktig lyxrätt. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Med vädret som råder utanför fönstret idag, kan man ju inte tro att det är annat än höst. Ochfyllningen är dubblad - för ingen vill väl ha en torr kanelbulle till fikan
Smörgåstårta är gott, enkelt och kan bli billigt. Häll i en bunke och tillsätt salt, socker och olja. Rör ner nästan allt mjölet tills degen blir smidig och släpper kanterna på bunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.