Servera medmed sylt, den gräddersättning du tål eller varför inte med hemmagjord chokladsås. Jag använder Sempers Fin mix, och den mjölmixen är lite kraftigare så jag börjar alltid med den lägre mängden mjölmix och ökar om jag behöver
Det här blir sista inlägget i serien "Något föralla" – en kaka fullproppad med choklad. Man använder sig av mycket nötter och sötar gör man med torkad frukt eller agavesirap
Fyllningen är gjord på mandelmassa blandad med vispgrädde och bara för att den ska bli lite mer stabil är det dessutom lite gelatin i, tårtan är spacklad med smörkräm smaksatt med bittermandel
Jag låter även någon typ av örtkrydda spm provencale eller italiensk salladskrydda puttra med. Hoppas bara att man blir helt av med det så att det inte ligger och halvpyr nu under hösten
De är också lite hälsosammare än orginalet eftersom de är bakade på fullkornsmjöl av bovete och havre istället för vanligt vitt mjöl, samt så är de sötade med lönnsirap och kokossocker istället för vitt socker och vanlig sirap
Ni kommer att märka att de inte är speciellt svåra att göra och kan vara väl värda att impa på en kär gäst med…Kanske till Alla hjärtans dag om några veckor
Går man till gymmet en gång i veckan och lyfter lite det man känner för utan att riktigt ha något mål eller koll så tycker jag personligen att det räcker med att man får i sig mat så snart man tränat färdigt
Servera medsallad. Är du glutenintolerant kan du göra med bovete, äter du lågkolhydratskost gör du med mandelmjöl och äter du som "vanligt" kan du göra med ex
Här får ni ett tips på enkla och goda kakor som passar till alla tillfällen. Klicka ut smeten till lagom stora kakor (ca12-15 st) på plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.