Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor50 g jäst4 dl ljummet vatten4 msk olja2 msk sirap2 tsk salt250 g keso200 g finrivna morötter2 dl solroskärnor1 dl linfrö5 dl fullkornsdinkel6-7 dl vetemjöl specialLös jästen i vattnet. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor
Det är något väldigt ursprungligt socialt det där med att äta från samma skål eller fat. Jag blev väldigt inspirerad av maten där och det var väldigt trevligt att få ett stort fat att dela på
Det här stora ljusa surdegsbrödet med lite dinkelmjöl blev riktigt bra (om jag får säga det själv…). Blanda allt i hushållsmaskinens bunke, täck med lock och ställ i skåpet ovanför kylskåpet över natten så att surdegen får puttra igång ordentligt
Väldigt Bohuslänskt med. Idag tittade jag på Jills Veranda, sista avsnittet där de fångade upp en man som var hemlös men grymt duktig på musik och spelade in en låt med honom
Guldsparid är en saltvattenfisk med vitt kött som odlas framför allt i medelhavsländerna. Sedan gjorde jag inget annat än att skära några snitt, pensla den med olja och salta
Jag har gjort exakt samma gryta tidigare, fast inte alls med så lång koktid och även om grytan var god redan första gången så gick det inte att jämföra med denna gången
Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Lägg över degen i en oljad plastlåta med lock. När ugnen blivit riktigt varm fllyttade jag in brödet på den mittersta plåten med hjälp av en skärbräda
Jag ser fram att slippa det där milimetertjocka lagret med damm som täcker hela lägenheten, för att inte tala om hur skönt det ska bli att slippa att bo mitt i en byggarbetsplats
Alla choklader med omslag. Nedan följer en mer ingående recension – med min kommentar, min totalpoäng och även den genomsnittliga totalpoängen som respektive choklad fått från hela teamet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.