Jag är där inne och inspireras var varannan dag och sparar recept efter recept. När det kommer till bakning tycker jag att det är mycket svårare att improvisera, det ska oftast vara exakt för att det ska bli som man tänkt sig - och därför följer jag ofta recept när baklusten faller på
För ett tag sedan var det en kaka med hallon, kardemumma och mandelmassa och nu har det även blivit en lyxig banankaka med choklad samt en citronkaka med vallmofrön
I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron
Kan en kaka vara både knaprig och seg. Den här kakak kan vara det iaf, den är knaprig på utsidan och har ett mjukt och lite segt inkråm med mycket citronsmak
I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser och har sedan i lite i taget i äggsmeten. När du har gjort det häller du i mjölken och citronsaften
Igår var jag på dubbelt födelsedagskalas, det var Carolas döttrar Vanessa och Melissa som hade fyllt/snart skulle fylla år och det firades med en liten middagsbjudning
Dagen till ära gjorde jag en prinsesstårta och idag fick det bli en rosa sådan. ) Min tårta fick därför ett ganska tjockt lager med hemgjord vaniljkräm och ett inte lika tjockt lager med vispgrädde
Citronkaka med vallmofrön och krispig crumble blir en saftig kaka att baka och bjuda på i påsk. En kaka som är krämig, syrligt fräsch och krispig på samma gång
Vispa ihop smör, socker, salt, citronzest och ingefära krämigt, gärna i köksassistent med vinge. Kör inte för länge, då flyter kakorna ut under bakning och blir inte lika fina i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.