Igår gjorde jag och killen färska vårrullar med dipp till middag. Himla mysigt att pyssla ihop sina vårrullar tillsammans och leka med smaker tycker jag
Färska vårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Nu i julvevan när mycket av maten man lagar och äter är fet och ganska tung, så blir färska vårrullar en trivsam omväxling
Den sistnämnda varianten är färska vietnamesiska vårrullar som ni hittar recept på HÄR. Vårrullar går ju att göra på alla möjliga vis - fritera, steka eller bara rulla ihop
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen någon minut. Tillsätt vitlök och sesamfrön. Salta. Stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt med fin färg
1. Vårrullar. Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar
1. Vårrullar. Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar
Börja med att blötlägga risnudlarna i kallt vatten i cirka 20 minuter. Häll sedan av vattnet. Koka upp nytt vatten och häll detta över de redan blötlagda risnudlarna
Färska vårrullar är en traditionell vietnamesisk favorit som kallas goi cuon. Saker du gillar, strimlade tunt (jag använde färska champinjoner, röd paprika, gurka, äpple, men morot, selleri och )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.