En tacksam rätt att göra och som barnen uppskattar är färsfylldapaprikor. Det blir gott och mättande samtidigt som det är lite roligt att servera dem i paprikorna
Dela paprikorna på längden och kärna ur, behåll dock gärna ”kvisten”, jag brukar försöka dela paprikorna så att även ”kvisten” dels mellan paprikahalvorna
Skär av ett lock på paprikorna. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. 4 port 4 röda/gula paprikor 2 msk olja till stekning 400g köttfärs 2 morötter 5-10 cm purjolök 4 klyftor vitlök 400g krossade tomater 1 tsk salt Svartpeppar efter smak Tillbehör
Förväll paprikorna snabbt under tiden. Jag brukar koka upp vatten i vattenkokaren och hälla över paprikorna i en skål, då blir de sådär lagom krispiga som jag vill ha dem
Ta bort kärnor och hinnor från paprikorna och ställ dem i en smord, ugnssäker form. Hacka locken från paprikorna tillsammans med lök, vitlök och rotselleri
Nu har jag inte testat dessa paprikor på en skeptiker, men jag misstänker att de ändå kan vara enklare att bjuda på eftersom man bara behöver säga att det är färs i dem (sen om det är kött eller inte behöver man ju inte lägga på näsan)
Lägg paprikorna i en ugnssäker form. Färsfylldapaprikor är verkligen en 70-talsrätt men icke desto mindre god för det. Färsfylldapaprikor (4 pers). 4 stora eller 8 små paprikor. Skär av toppen på paprikorna där skaftet sitter ca 2 cm ner. Koka paprikorna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. 8 små paprikor. 225 grader Skär av toppen på paprikorna där skaftet sitter ca
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Att fylla paprikor med färs är faktiskt en riktigt hit. 6 paprikor. Skär av toppen på paprikorna och fyll dem med köttfärsröran, riv lite parmesan ovanpå och grädda i ugnen ca 10 minuter tills osten smält. 6 paprikor riven parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.