Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. 2 stora auberginer
King solo vitlök är en lök som är hel och utan klyftor. 4 portioner. 1 kg aubergine ½ dl olivolja salt & peppar 250 g mozzarellaost, skiva 100 g parmesanost, riv Tomatsås
Detta var riktigt gott. Jag fann receptet på Viktväktarnas hemsida och ville testa det. Fotot på rätten såg så lockande och god ut att jag inte kunde låta bli
Dela auberginerna på längden. Pressa vitlöksklyftorna och stek alltsammans i smör tillsammans med inkråmet från auberginerna tills det fått en gyllenbrun färg och mjuknat lite
Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen. Ibland gör jag en vegetarisk variant, som jag brukar ha som tillbehör
Dela båda auberginerna längs långsidan och sätt sedan ihop dem igen. När den godaste indiska maten är den en själv lagar, då vet en att Malmös utbud av indisk mat är under all kritik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.