4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Därav har jag lagat en massa olika kalla såser genom åren baserad på den och tänkte ge er receptet på mina fem kalla favoritsåser, samlade i ett enda inlägg
Härligt goda färsbiffar som får smak av fetaost och basilika. Färsbiffar. Färsbiffar. Färsbiffar. Fetafyllda färsbiffar med tomat och basilikagräddsås 13 propoints
Det blev färsbiffar som jag fyllde med mozzarella som blev över från igår. Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
2 stora rödlökar2 msk smör2 msk socker. 2 stora rödlökar. Sjukt gott till hamburgare. När jag ej orkade äta mera hamburgare åt jag upp sista lökstrimlorna som det vore godis slank ner i ett nafs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.