Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med bitar av nashipäron (med eller utan skal), pinjenötter, rucola och basilika
Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln. De allra största kan du skala av ett lager på så blir de inte så sega
Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Lägg salladsbladenpå ett fat. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Idag bjuder jag på lite fler tips på vad som kan vara gott till grillat
Ingredienser Portioner. 4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas. Vi firade Jacobs födelsedag och jag gjorde 3 olika sorters pajer och till dem gjorde jag en matig sallad med 5 olika sorters gryner. 250 g 5 gryner (En blandning av emmervete, korn, kamut, råris och fullkornshavre). 2 påsar mozzarella. 250 g 5 gryner (En blandning av emmervete, korn, kamut, råris och fullkornshavre). 2 påsar mozzarella
Gryner är rika på fiber, protein, vitaminer och mineraler och man blir riktigt mätt av att äta gryn. Sen jag provade på Kvarngryn som fanns med i en tidigare Smakbox så går jag igång på produkter som heter något med gryn, haha
Strimla zucchini och paprika och kör dem direkt på fatet i mikro, full effekt i 2 minuter. Vispa ihop olja och vinäger och slå det över de varma grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.