Fänkålen blir så mild och god. Jag har inte använt fänkål så mycket. salt och peppar. Rengör fänkålen, skär bort topparna och dela varje fänkål i fyra bitar
Fänkåloch blomkål fick vara huvudrollsinnehavare och det blev riktigt gott. Konstigt det där ändå, att benen känns så otroligt tunga ibland och nästa gång känns det som man flyger fram
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålenoch tomaterna med aluminiumfolie
För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås och gremolata
800 g laxsida, filead med skinnet kvar 2 tsk vitpepparkorn 4 msk strösocker 3 msk salt 1 kruka dill 1 citron, skal 1 limefrukt, skal 1 litet fänkålsstånd citronskal och dill till garnering
) med favoriten fänkåloch tomat. Lugnet har lagt sig, vattnet är ljummet och kvällarna fantastiska. Häll olivolja i en kastrull, fräs den hackade löken ochfänkålenoch vitlöken på svag värme tills den är mjuk, tillsätt riset och låt det fräsa ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.