Exotisk Chokladkaka
Milda.se
Milda.se

Exotisk Chokladkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl Milda flytande margarin alt ( 200 g Milda mat- och bakmargarin
  • smält)
  • 4 ägg
  • 100 g vit blockchoklad
  • 2 passionsfrukter

Beskrivning

    Sätt på ugnen på 175°C.

    Blanda vetemjöl, kakao, strösocker och vaniljsocker i en bunke.

    Häll i margarinet och blanda det med de torra ingredienserna. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om till en jämn smet.

    Häll smeten i en stor smord och bröad form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.

    Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Kakan ska inte vara genomgräddad, utan kladdig i mitten. Låt kakan svalna.

    Smält den vita blockchokladen och bred den över kakan. Låt chokladen stelna.

    Gröp ut kärnorna ur passionsfrukterna och strö över kakan precis innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.