Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Mixa allt i matberedare, forma till bullar och lägg bullarna på en tallrik. Värm upp rapsolja i panna och stek veggibullarna tills de får en härlig knaprig yta
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Grädda därefter i ugnen 15-18 minuter och låt svalna på galler
Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. Innertemperaturen ska visa mellan 80-85 grader. 1 krm vit- eller svartpeppar. 2 msk hackad persilja till servering
och som inte kräver någon planering alls, är denna senaps- och sesamsill. Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och frågar du mig så är sill ett måste
-----. Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Dela degen i två delar och platta ut en delen på ett bakplåtspapper. Keso + kvarg och vaniljpulver, kanel och äpplebitarServerat med vaniljturkisk yoghurt, keso, valnötter och kaneläpplesamt ett glas fil med Pauluns choklad och hallongranolaIdag var det endast en punkt på schemat
Hon har ju nästan gått en hel termin i ettan nu, och om fyra veckor är det jullov. Det var en särskild dag när alla föräldrar som ville fick komma och se på hur det gick till i klassen under några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.