Ett sött slut på fruktsäsongen
hd.se
hd.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 g aprikoser
  • 2 msk brandy eller konjak
  • eller
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör till formen
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • florsocker
  • 8 bitar 12–16 körsbär, färska eller frysta
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 2 dl skalade hasselnötskärnor
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kakaopulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl muscovadosocker
  • 150 g smör
  • 3 stora ägg
  • 4 msk starkt kaffe
  • 5 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 1 kylskåpskallt ägg
  • 5 syrliga äpplen, till exempel granny smith
  • 50 g smör
  • 2/3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 30 minuter Låt den svalna cirka
  • 10 minuter Skär med en kniv utmed kanten och vänd upp på ett fat
  • 8 portioner Karamellsås:
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl mjölkpulver
  • 1,2 liter mjölk
  • 7 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 rund tårtbotten, köpt eller hembakad
  • 2 dl hackad kanderad frukt
  • 4 portioner ca 400 g färska bär, till exempel jordgubbar, körsbär, vinbär, hallon.
  • 5 dl prosecco
  • 1 dl koncentrerad hallonsaft
  • 7 blad gelatin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.