Lägg halva bärröran i botten av ettglas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
"På morgonen strax efter att jag klivit upp startar jag dagen medett stort glas citronvatten, där hälften av vattnet är kokat kvällen före och hälften nykokt, med riven ingefära i
Och vill man så kan man prova medettglas vitt till (ja, kanske inte i skidbacken dock). Men ett inte alltför syrligt vin med bra blommighet och generös melonfrukt ger ett bra lyft
Nu när säsongen för citrusfrukter ännu är på gång, så måste jag passa på att dela med mig ett jätte gott recept på en dunder efterrätt (jo, vi äter annat också än smoothies och efterrätter här hos oss)
Snitta lammkotletternasfettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Håkan Larsson En underbar rätt, med lamm i sällskap med mild, fint rostad selleri och stinget från picklade morötter
Servera makrillen med potatis, stuvning, groddar och citronklyftor. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 29 g fett 27 g protein
Häll kaffet i ettglas, häll på mjölken och skeda på skummet. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum
Servera medettbaguettebröd - med olivolja o flingsalt och medett gott glas välkyld Champagne. för mej är fredags kvällarna heliga - framför allt då arbetsveckan är slut och helgen med familjen börjar
Pensa filéerna med limesmöret. Ettglas Chardonnay passade fint till. Under semestern blev det mycket grillat och ett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grillad torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.