800-900 g
färsk lax i bit, rensad från ben och skivad i tunna skivor. (Tips: lägg fisken i frysen ca en timme så går det lättare att skiva den tunt med filékniv.)
1-2 gula
lökar, strimlade i fina strimlor
800-900 g
kokt, kall fast potatis (koka gärna dagen innan)
Måndag och ny veckaDetta var verkligen ett riktigt racersnabbt recept jag kom på. Koka nudlarna tillsammans med en fiskbuljongtärning, ger mycket god smak
Skala räkorna. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i 1 cm breda skivor. Fräs gurkan i en gryta med smör tillsammans med dill och gräslök
Lägg på ett lock och låt. Perfekt vardagsmat, snabbt och enkelt. Lägg på ett lock och låt. 600 g fast potatis2 morötter1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré 2 tsk curry 8 dl vatten2 msk grönsaksfond300 g fisk, t ex torsk och lax100 g färska sockerärter. Fräs i en gryta med oljaTillsätt tomatpuré och curry och låt fräsa 1-2 minuterTillsätt
Lägg på lock och sjud fisken 5-10 minuter. 1 kg fisk - röding eller laxöring. 1 kg fisk - röding eller laxöring pressad citron 1 knippe dill, finhackad 1 dl fiskbuljong 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar
-). En av barnens favoriträtter är panerad fisk. Kan hålla med de, det är väldigt gott. Jag brukar oftast panera med ägg och mandelmjöl men den här gången gjorde jag på "riktigt" vis dvs med vetemjöl, ägg och ströbröd
600-800 g gädda eller torsk. 14-5 dl matolja. 1600-800 g gädda eller torsk salt och nymalen vitpeppar 1 l frityrolja. 1Majonnäs3 äggulor 2 tsk senap salt och peppar lite citron 4-5 dl matolja. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter
3-5 cm ingefära. 3-4 vitlöksklyftor. 900 g färsk lax i hel bit (med skinnet kvar) 3 msk japansk soja 3-5 cm ingefära 3-4 vitlöksklyftor olivolja 4 port kokt råris, till servering 4 port mexikansk melonsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.