Jag älskar MMSports shiratakinudlar. Till det skålar med cashewnötter, banan och stekt svamp. Shirataki nudlar har en neutral smak som enkelt absorberar smaker i soppor eller såser, perfekt till woken
Tillsätt fisksås och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Låt puttra någon minut och strö sedan rikligt med hackad koriander över färsen och servera med nykokt spagetti eller ris
Servera med ris, gröna ärtor och grönsakerna som kokat med kycklingfilén är också goda. Currysås. 1 liten gul lök2 msk mjölkfritt margarin2 tsk Santa Maria mango curry6 dl av buljongen från kycklingkoket (naturligtvis går det även att använda köpt buljong/fond, om du inte ska koka kyckling till såsen)1 msk potatismjöl1 dl Oatly imatFinhacka löken och fräs den i en kastrull med margarinet. Strö över curryn och låt den fräsa med en liten stund, häll sedan över 4 dl av buljongen och låt alltsammans sjuda cirka 5 min. Späd med de återstående 2 dl buljong, eftersom såsen annars blir ganska tjock
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Tillsätt soja och sirap,vänd ner de avrunna nudlarna och nötter. Ta upp köttet efter 1-2 minuter, koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. 300 g äggnudlar
Nudlarmed kycklingfärs smaksatt med vitlök, ingefära, lime, sesam och chili. Jättegott och lite knaprigt till den lite syrliga och mustiga smaken från nudlarna och färsen
Goda stekta nudlarmed kyckling och grönsaker. Det är exakt samma recept som show mein nudlarna HÄR. Sesamolja får man smaksätta med i små doser eftersom den lätt kan ta över i smaken
Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram. Runda av såsen med Milda Mat och smaka av den med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.