Kör lök, vitlök och chili till en fin massa i stavmixer eller matberedare. Häll en skvätt olivolja i en stekpanna fräs varsamt massan på låg värme i 5 minuter
Nu minsann ska ni få världens bästa recept. Jag överdriver inte, den här köttfärspajen är episk. Det är min mammas paradrätt som vi ätit vid varje familjehögtid de senaste 20-25 åren, och anledningen till att jag inte har bloggat om den innan är att jag lovade mamma att inte lägga ut receptet på den eller på hennes andra paradrätt punschglass när jag startade bloggen för åtta år sedan
Jag har tidigare gjort pizzabotten på blomkål, men ska erkänna att jag tycker det är svårt att få dem att hålla ihop - om man inte vräker ner en massa ost som smälter och då fungerar som klister
Ibland älskar jag Instagram lite mer än vanligt. Som när någon i mitt flöde lägger upp en bild på stekt gröt, och jag direkt känner varföööör har jag aldrig tänkt på det
*I samarbete med ICA Sverige*. Hej. Hoppas allt är bra med er. Det här receptet är helt fantastiskt gott, så när ICA ville att jag skulle tipsa om lite tips och trix kring vegansk bakning på deras instagram i fredags så var det det första recept jag tänkte på
Ahhh popcorn. Är det något det inte är gott till. I det här fallet råkade vi ha pajdeg över från en spenatpaj, och lite popcorn över från en popcornkaka, och där föddes idén med popcornpaj
Nej, det här inlägget handlar alltså inte om knark. Det är vanliga portabellasvampar som har blivit festligt fyllda med en ljuvlig röra av svamphack, mandlar och västerbottenost
I lördags var vi på födelsedagskalas hos makens systerbarn, inte klokt så stora ”de små” börjar bli. Det bjöds på väldigt god mat, så pass god att jag tänkte blogga ett olagat recept (får fixa bilder när jag lagat det själv)
Den första råvaran i mitt samarbete med PrimeWineGroup och Robertson är Västerbottensost, och den använde jag mig av för att smaksätta en riktigt episkt god mac and cheese - (helt enkel, amerikans makaronilåda, om man så vill)
En av efterrätterna vi åt på förnyår var den här löjligt lena chokladcrèmen som Tove bjöd på. Om jag ska vara helt ärlig är inte tunga chokladefterrätter min grej men alltså, den här lilla rätten var episk
2016 har varit ett besynnerligt år. Höga berg, djupa dalar och lite där emellan. Det här året var året som började med att Calles mamma diagnostiserades med bröstcancer och kort därefter dog hans pappa
Hej. Hej. Hej. Hej. Sådär ja. Min blogg har vaknat ur sin djupa dvala. Det vill säga, jag har börjat att laga mat igen och det skall självfallet dokumenteras
Alla gillar ju vitlöksbröd, så är det bara, och det funkar ju till så otroligt mycket. Även om man grillar på sommaren eller gör en redig chili på vintern så är vitlöksbröd ett klockrent tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.