Enkelt grahamsbröd
aktamat
aktamat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 bröd Det sägs ofta att bröd behöver få jäsa länge för att de ska bli goda och nyttiga. I det här receptet går jäsningen snabbt, men det betyder inte att resultatet blir sämre. Förklaringen ligger i att allt mjöl tillåts svälla och utveckla smak under natten. Den långa blötläggningen gör också att brödet knappt behöver knådas alls.
  • 500 g grahamsmjöl eller fullkornsmjöl av dinkel
  • 350 g + 50 g (3 ½ dl + ½ dl) kallt vatten
  • 10 g (½ msk) salt
  • 10 g (1 tsk) honung
  • 10 g färsk jäst
  • 250 grader Placera formen direkt på plåten och sänk temperaturen till
  • 220 grader Baka brödet i

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.