Kycklinggryta gjort påresterna av gårdagen helstekta kyckling. Kyckling och lök bryns på svag värme. Här är ett förslag på vad du kan göra med resternapå din överblivna fågel sedan du till och med tröttnat på att fylla matlådan med rester
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Om smoothien ska drickas med sugrör rekommenderar jag att sila den ner i glaset, för att få bort rester av blåbär som annars lätt kan fastna inuti sugröret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.