Lägg de hackade äggen i botten på formen. Efter en löprunda utmed havet, blev det kvällsmat i LCHF-stil, (Lågkolhydratkost med mycket fett) som har blivit väldigtpopulärt
Viktigt också att du inte saltar vattnet utan saltar på de färdiga äggen. Hollandaise måste jag erkänna att jag sällan gör själv till frukost utan köper en färdig variant
Det är gott, nyttigt, enkelt att tillaga och billigt. Som tur är har jag en drös med bilder redan uppladdade, som inte har fått komma med i ett inlägg än
Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Ett pocheratägg är superkrämigt både inuti och utanpå, och ett enkelt sätt att lyxa vardagspastan med, eller lägga på en bit rostat bröd ihop med färskost och avokado
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
Pocheratägg med en finstrimlad morotssallad. Det här kan man nästan se som en variant på min bacon- och äggsallad och den följer samma teori som den, nämligen att till en lös äggula behöver man något som bryter igenom och gör den mindre mäktig
Silly me, så det fick bli blev pocheratägg istället den kvällen. Jag gillar verkligen att använda gulan från ett ägg som sås och särskilt till svamp – det är en ren njutning att äta
Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.