Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fräs strimlad purjolök och vitlök i olja. Tillsätt salt, peppar, timjan, vatten, saffran, fond, vin, matlagningsgrädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter
Enkelt, snabbt och jättegott. Jag serverade medsötpotatis i ugn och broccoli. Igår lagade jag fisk till middag enligt ett av mina absoluta favoritrecept - torsk i ugn med purjolöksgrädde
Smaka av med salt och vitpeppar, ev mer vin. Enkelt, snabbt men inte mindre gott för det. Den här soppan mixtrade jag ihop en vardagskväll när jag ville göra en lite enklare, snabbare variant än de jag brukar göra
Här kommer ett tips på en enkel och snabb fisksoppamed få ingredienser. Recept & livsstil Här kommer ett tips på en enkel och snabb fisksoppamed få ingredienser
Så här i början av veckan så tänkte jag bjuda på ett enkelt och snabblagat recept. Servera som jag gjorde med ugnsrostad sötpotatis och en klick dippsås gjord på turkisk yoghurt, lite creme fraiche och kräm av soltorkade tomater, smaskens
Därmed blir den faktiskt väldigt enkel att göra. Vi höll soppan enkel och ganska lätt, inte allt för mycket grädde och heller inte en massa grönsaker i
Den här lättgjorda och goda fisksoppan passar bra nu när färskpotatisen äntligen börjar bli klar i vårt potatisland - även om det går bra med "gammal" potatis också
fraichen, smaka av med salt, svartpeppar citron och persilja. Enkelfisksoppa. Soppan gick väldans snabbt att laga, dessutom var det enkel att göra samtidigt som den faktiskt blev väldigt smakrik
Servera med potatis. För 4 personer. Ingredienser4 gula lökar2 vitlöksklyfta2 tsk olja1förp. saffran eller 2 krm gurkmeja2 krm paprika pulver600 g fiskfilé 2 fiskbuljong tärning 1 l vatten400 g krossade tomater2 dl kräftstjärtar2 msk klippt persiljaGör så härSkala och hacka vitlöken och löken
Smaka av med dillen. Skala sötpotatisen och tärna i mindre bitar. Servera med bröd och ev. Hetta upp en lite olja i en kastrull och fräs lök och sötpotatis en liten stund
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.