I går var jag på höstens första vinprovningsträff tillsammans med mina trevliga väninnor. Det är tidig lördagsmorgon och jag sitter ensam (övriga familjen sover fortfarande) med en kopp kaffe och enenkel smörgås och njuter av tystnaden och den vackra morgonsolen som med sköra guldstrålar letar sig in trädgården och skapar ett nästan magiskt skimmer
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Trevlig gest tycker jag.  Tapas, tapas, tapas - en av Spaniens bättre bedrifter enligt mig.  En del anser att tapas inte är â€rikig mat†för att det är bara smårätter, men oftast luras man av de små rätterna
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Hur många gånger har vi inte fått höra kulinariska solskenshistorier om den där semesterlunchen som avnjöts på något sunkigt hak långt bort från de inställsamma turiststråken
Tisdag igen, vilket såklart betyder soppa i vårt kök. Just denna soppan passade så konstigt bra in på dagens inlägg i Matrepubliken, nästan som om det var planerat, men i detta fallet var det faktiskt ödet
Vi åt denna sallad igår, såååååå gott. Ingredienserna till salladen serverades i olika skålar. I min sallad hade jag allt utom tomater (kan lätt få ont i magen av råa tomater
Ännu en härlig dag till handlingarna, övervägande sol och två promenader blev det. Idag fick det bli en porchetta med rostad potatis, har gjort det förut men inte med samma fyllning
Birchermysli – En frukost för bl a skidlandslaget. Istället för att koka gröten rör man ihop havregryn och yoghurt och låter det stå i kylen över natten, det blir kanongott
Men kul är det. På onsdag kommer expressen hem hit till mig och ska filma när jag lagar korvstroganoff och bara på de senaste dagarna har fler spännande idéer och förslag dykt upp än på typ hela året dessförinnan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.