0,5 dl
matlagningsgrädde 15%~1 kuvert saffran, 0,5 g ~Florsocker
40 st
tryfflar och rulla i florsocker. Förvara dem i en burk med lock i kyl.Tryfflar med sametslen munkänsla och gudomlig smak av julen :) Rekomenderar jag starkt!
50
st,
1 pp
styck~
2 dl
socker
2 dl
sirap
2 dl
matlagningsgrädde
ca
minuter
och
30 minuter
Färgen på knäcken mörknar något och konistensen tjocknar, gör kulprov emellanåt för att kontrollera konsistensen
Hoppas ni hittar lite inspiration nedan och kika även in under menyn Recept här på bloggen så finns det så klart en massa annat gott att laga till ifall ni tröttnar på julmaten
Nyss hemkommen från Paris där julen var allt annat än vit. En tradition för mig är att gå till Notre Dame och titta på den stora vackra granen, stämningen är verkligen magisk
Min jul firades i mina [. Tänk, julen 2011 är redan över och kommer inte tillbaka, ett stort tack till ALLA er som kom in med ett God jul att dela med er av, jag var med er alla i tankenäven om jag aldrig hade tillräckligt med internettid för att kunna kommentera tillbaka till er
Ganska genialtegentligen så här mellan jul och fettisdag då man står med enabenet kvar i lussekatterna och det andra redo att ta steget mot fettisdag och vårliga fröjder
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är denen njutning för ögat, men också för magen
Ingenjul utan knäck. men inte detsamma. Längtar så tills julafton. ) Nu är jag färdig med mina jul-godis-måsten och nu börjar kampen mot viljan att vräka i mig allt på en gång
ICA bjöd in till den bästa julfrukosten jag någonsin varit på. Hur pyntar vi, vad slår vi in paketen i och vilken slags stjärna kommer hänga i fönstret
Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
Idag och imorgon firar en massa människor jul — nämligen till exempel de som har band till Etiopien. Läs lite om Ganna-firandet (inklusive en festlig herdelegend) här och också här
Bäst att äta tillförrätt eller som en del av ett Julbord. English Text Further Down. Receptet är inte svårt, det sköter mest sig själv i ugnen vilket gör att det passar perfekt på ett Julbord
Gör en dressing av olivolja och citronsaft. Slå dressingen över salladen. 1 apelsin, skalad och skuren i skivor. 1 blodapelsin, skalad och skuren i skivor. 1 grapefrukt, skalad och skuren i skivor. 1 citron, saften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.