Tillsätt ägg, grädde, dijonsenap, timjan, salt, svartpeppar och lök. Lägg blandfärs i en skål. ägg. Sila bort vattnet och mixa palsternackan i en matberedare med lätt creme fraiche och mjölk
Servera ägget på det stekta riset meden klyfta lime, koriander och prik nam pla. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
Lägg i några av biffarna i såsen så att den får mer smak, låt puttra några minuter. Stek under tidenlöken i samma panna som biffarna stektes i, använd rikligt med smör
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 1 riven gul lök. 1 ägg. 1 tsk malen kryddpeppar. 5 tsk nymalen svartpeppar. 200 g grovt skuren vitkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.