Receptet kommer från den überbraiga bokenEnklare Bröd av Martin Johansson. Jag vet ju dock inte innan hur mycket folk somkommer besöka stugan, så att förlita mig på att hinna massor funkar inte
Vi har en mynta som står i vårt köksfönster och som glädjande och överraskande fortsätter att växa och skjuta härligt gröna blad, det är första gångensom (peppar peppar) vi lyckats hålla liv i en mynta någon längre tid och vi försöker njuta av den så mycket vi bara kan
Medan vi går långa omvägar för att undvika lättmargarinet så glömmer vi bort att det vita brödet som vi glatt brer med naturligt smör och den feta korven vi lägger på mackan knappast är några livräddare, och efter att vi fyllt våra korgar med mataffärens ”äkta vara”-märkta livsmedel så fyller vi på godispåsen med e-nummerspäckade lösviktsgodisar
Det är en salt färdig mix av lakritspulver, salmiak och rörsocker som kokats till en trögflytande svart lakritssyrup, perfekt att använda till glass, milkshake, bakning och smaksättning i såser med mera
Ev lite vatten eller mjölk. 4 ägg, tvättade och svenska. 4 dl havregryn 4 ägg, tvättade och svenska 4 bananer 4 tsk kanel eller valfri smaksättning Ev lite vatten eller mjölk Tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.