Inlägget Enheltvanlig indier publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Här kommer ett enkelt recept som vi ofta brukar göra, mest i brist på fantasi på annat och med ett inslag av stress, men bra blir det
Semletider i all ära, men nja en semla är inget jag sätter tänderna i direkt. Som jag skrev förra veckan så bakade jag ju en cheesecake och bjöd familjen på, här nedanför kommer receptet
Skar bottnarna i lämplig storlek och fyllde som envanlig tårta. det bjöd jag förra helgens gäster på. Tårtan gjorde jag som så att jag gjorde två stycken (glutenfria) bottnar i långpanna
Det ekologiska baconet är verkligen så jäklans mycket godare än det vanliga. Man bara måste ju älska snabba middagstips där pastasåsen blir klar medan pastan kokar, eller hur
Jo, det var så illa att de stackars kossorna blev sjösjuka ute till havs på långseglingarna och slutade producera mjölk och då fick man heltenkelt förvara mjölken på burk istället
Då finns det inget bättre än frukost och morgonens tidning på bordet. Tänkte dela med mig av ett förbaskat gott recept på hemmgjord müsli, som är busenkelt att göra
Men vilket märkligt väder det är, varmt och jätteblåsigt. Idag har vädergudarna inte riktigt kunnat bestämma sig här verkar det som dessutom, enstundensolsken och blå himmel, fem sekunder senare mörkt som på kvällen och ösregn
Idag blir det pasta pronto, på envanlig vardagkväll. Pasta i krämig sås med bacon och lök4 portioner Pasta 3-4 port250 gram bacon1 gul lök1 hel vitlöksklyftaNymalen svartpeppar2 tsk torkade örtkryddor2 msk vit balsamico vinäger3 msk tomatpuré4 dl kycklingfond (2 msk fond/tärning + vatten)100 gram philadelphiaost2-3 dl pastavattenSalt PepparGör så här Skär bacon i bitarFinhacka gul löken och vitlök Fräs bacon och lök knaprigt i stekpanna Krydda med svartpeppar och torkade örter Koka pastanenligt förpackning men dra bort en-två minuter från koktiden, den kommer fortsätta tillagas i såsensenRör ner vit balsamico i bacon- och löksåsenTillsätt tomatpuré och kycklingfond och låt koka uppRör sist ner philadelphiaostenLåtsåsen puttra på svag värmeLyft över pastan i såsen och några slevar av pastavattnetStäng av plattan och rör omSmaka av med salt och pepparToppa med halverade små plommontomater och basilikabladMer pasta och philadelphiaost. 4 portioner Pasta 3-4 port
Dagen har börjat bra och ikväll kommer det 18 tjejer hem till mig på fika och lite party. Vi äter frukost tillsammans varje tisdag och idag är det Sigun som är värd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.