En perfekt nyttig ochgod paj med underbara smaker ochkonsistenser. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
Den andra röran är medfetaost. Tidigare i våras var jag på en tjejmiddag och fick smaka på en sån vansinnigt godröramed soltorkade tomater som har blivit en riktig favorit här hemma
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Det hörs ju att det inte kan bli annat än ruskigt gott redan här, men toppa sedan alltihop medoliver som marinerats i olja, citronskal, vitlök, chilipeppar och ännu mer örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.